Vegán tzatziki

Ez a recept már évek óta a kedvenceim egyike, még akkor is, ha a vegán életmódot csak 1,5 éve mondhatom magaménak. 

Az egyszemélyes háztartások és baráti összejövetelek koronázatlan királynője, hiszen a padlizsánkrém és avokádókrém társaságában verhetetlen triót tálalhatunk a vendégeinknek és szeretteinknek a nap bármely szakában. 

És igen, ebben az esetben mindegy, hogy húsevőt látunk vendégül vagy szintén vegán étrendet követő vendégsereg érkezik hozzánk – ezeket a recepteket bátran elővehetjük és garantált lesz a siker! 

Elsőként a csapat egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető tagját mutatom be nektek – ő a vegán tzatziki.

Nem lesz másra szükséged, mint egy kisebb lyukú reszelőre, 2 tálra és az ízlelőbimbóidra…merthogy irányadásképpen természetesen leírom, számomra mit tartalmaz a tökéletes tzatziki de a fűszerezésnél nyugodtan testreszabhatod a receptet saját ízlésed szerint!

A caption for the above image.

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 500 gr vegán natúr joghurt (nekem az Alpro Kókuszos szójajoghurtja vált be leginkább)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 kiskanál só
  1. A kígyóuborkákat alaposan megmossuk és héjastól lereszeljük őket egy tálba. Ha ezzel megvagyunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet (uborka levét) és áttesszük egy másik tálba az immár szárazabb reszeléket. 

(A levet nyugodtan tartsátok meg, hiszen nagyon frissítő ízt ad a víznek, limonádénak vagy turmixoknak is!)

  1. Jöhet is rá közvetlenül a joghurt, amivel jó alaposan elkeverjük az uborkát.
  2. Egy fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát, amit szintén alaposan elkeverünk. Itt jegyezném meg, hogy nyugodtan tehetsz bele akár 2 gerezdet is, csak akkor dominánsabb fokhagymás íze lesz a tzatzikinek.
  3. Jöhet bele a “fűszerezés”, amit én sosem szoktam túltolni. Egy pici citromlevet kanalazok bele és jöhet is a sózás. A fokhagymához hasonlóan itt is azt javaslom, hogy kóstolgasd sózás közben, hogy megtaláld a számodra megfelelő ízt.

Hogy mivel szoktam tálalni? Ami nálunk nagy sláger az a pirítósra kanalazás, nachos chipses mártogatás de nagyon finom ízt ad salátáknak és párolt zöldségeknek is “öntetként”.

Tzatzikire fel! 🙂 

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close