Vegán tojáskrém és vegán körözött

Biztos nektek is meg van az az érzés, amikor vegánként megcsapja az orrotokat egy kellemes illat és előjönnek a nosztalgikus emlékek – magukkal hozva a sóvárgást is a régi ízek iránt. Ezekkel a vegán kencékkel orvosolni lehet a helyzetet, visszahozva a mindennapokba a tradicionális ízeket, hiányérzetet nem hagyva maguk után.

A tojáskrém és a körözött is olyan ételek, amelyekhez mindenkit kedves élmények fűznek és bár hús nincs bennük, a tejtermékek és a tojás miatt nem építhetőek be egy növényi étrendbe. Legalábbis eddig így volt, ugyanis nem nyugodtunk addig, amíg ki nem kísérleteztük ezek vegán változatait. Higyjétek el, imádni fogjátok őket!   

Az alaprecept ugyanaz, így ha ti csak tojáskrémre vagy csak körözöttre vágytok, szimplán duplázni kell a lenti fűszerezés mennyiségeit és az eredmény ugyanaz lesz, csak nagyobb adag készül. Mi viszont szeretjük vegyíteni a kettőt, mert ugyanaz az alaprecept és két ízélményt kapunk “egy áráért”. 🙂

Vegán tojáskrém és vegán körözött recept:

Hozzávalók:

Elkészítjük az alapkeveréket:

  1. A tofukat finomra morzsoljuk egy tálba.
  2. Jöhet bele a tejföl vegán alternatívája, a növényi krém is, amivel alaposan elkeverjük. Krémes, de darabos krémet kell kapjunk, ezért ha más terméket használtok, ami sűrűbb vagy folyósabb, érdemes tesztelni a mennyiséget. A sűrűbb vegafölt egy kis vízzel nyugodtan hígítani lehet a krémesebb állaghoz.
  3. A fokhagymát belepréseljük vagy kis lyukú reszelőn belereszeljük a keverékbe.
  4. Jöhet bele a fekete só és a bors is, ezzel is alaposan elkeverjük a masszát.
  5. A lilahagymákat nagyon apró kockákra vágjuk és belekeverjük az alapkrémbe.
  6. Két egyenlő részre osztjuk a tofus keveréket: az egyik feléből készül a tojáskrém, a másikból pedig növényi körözött.

Tojáskrém fűszerezése:

  • 1 kk kurkuma
  • 1.5 kk mustár

Körözött fűszerezése:

  • 1.5 kk füstölt paprika
  • 1 kk római kömény

Mindenképpen érdemes a végén megkóstolni és rásózni, ha szükségesnek érzitek. 

Pirítóson tálalva reggeliként vagy vendégváróként is sikert aratnak majd ezek a növényi kencék, de nyugodtan bánjatok velük ugyanúgy, mint a hagyományos verziójukkal és tegyétek őket szendvicsekbe is!

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close