Pár napig kerülnéd a konyhát? Vegán ebédrendelős tippek húzós hetekre 

Még a házi koszt legnagyobb megszállottjaival is előfordul néha, hogy összecsapnak fejük felett a hullámok és bármennyire is igyekeznek, nem jut ki nekik a konyhában töltött pillanatokból. Nem meglepő, hiszen egyáltalán nem egyszerű a dolgos hétköznapok és rengeteg teendő közepette egyensúlyt és kapacitást találni, az infláció, valamint a folyamatosan dráguló alapanyagárak pedig folyamatosan mérlegelésre késztetnek minket – főleg ha valaki egyszemélyes háztartást vezet.

Mindegy, hogy a családoddal vagy egyedül élsz, vegánként mindenképpen hasznos, ha van egy (vagy két) mentőöv a tarsolyodban ezekre az időszakokra. Amikor nem kell bevásárláson vagy recepteken agyalnod, egyszerűen csak felkeresel egy weboldalt és az adott hét menüjéből kiválasztod a számodra legszimpatikusabb vegán fogást. És itt a csavar a sztoriban: nem egyszerű vegán megoldásra bukkanni az elérhető opciók között, pláne nem megfizethető áron. Jövök is nektek néhány javaslattal és véleménnyel, a már általam is kipróbált szolgáltatókat bemutatva.

1.Nutrifit Kitchen

A legújabb kedvencemmel kezdjük a tippek listáját. Egy social media hirdetésben találtam rájuk, ami azért meglepő, mert marketinges gyökereim miatt ritkán vannak rám hatással az ilyen tartalmak. Hogy mi fogott meg? Ha őszinte akarok lenni, akkor a modern és ízléses design és csomagolás. Valahogy úgy éreztem, hogy ez a márka teljesen más képet fest az ebédrendelésről, mint a korábbról ismert versenytársai. Ugyan a heti menüjük csupán egyetlen pontja tartalmaz vegán fogásokat, heti/havi viszonylatban elég széles skálán mozognak a rendelhető fogások, így akár hosszabb távon is beépíthetjük a szolgáltatást a mindennapokba. Ár-érték arányban sem tudom kritikával illetni ezt a vállalkozást, mert napi 2 000 forint körül már tényleg tartalmas, vegán ebédet rendelhetünk magunknak. 

2. e – food  

Egy sokkal klasszikusabb ebédkiszállító vállalkozás, amit már több munkatársam is ajánlott mielőtt kipróbáltam volna a szolgáltatását, így nagy reményekkel indultam neki a tesztnek. Az ajánlók ugyan nem követnek vegán étrendet, de látták, hogy vannak növényi alapú opciók is a menüben, így arra buzdítottak, hogy próbáljam ki én is. Teljesen külön szekciót szentelnek a vegán ételeknek, így több fogás is választható adott napon, bár általánosságban mind a hagyományosabb ízvilágot követik. Éppen ezért az árak kissé meglepőek: itt már 2500 forint körül mozog egy normál adag főétel. Összességében jók a tapasztalataim, viszont ha alaposabban megnézzük az egyes fogások összetevőinek listáját, akkor látható, hogy jóval hosszabb a felsorolás a „kelleténél”. Többször találtam olyan alapanyagot a leírásban, mint a cukor vagy édesítőszerek, olyan helyeken, ahol egyáltalán nem volt indokolt ezek használata.

3. Egészségkonyha       

Szintén ajánlás útját jutott el hozzám a híre és eddigi tapasztalataim alapján ezt a szolgáltatót is ajánlani tudom. Nagyon hasonlóan az e-foodhoz, hiszen bőséges választékot találunk a felületen, ahol a vega-vegán fogások egy teljesen külön blokkot kaptak. Emellett több egyéb kategóriában is találhatóak vegetáriánus és teljesen növényi alapú ételek, így az étlap kissé átláthatatlannak mondható – én legalábbis elég nehezen igazodom ki azon, hogy pontosan milyen vegán ételek elérhetőek adott napon. A Pasta & Grill kategóriában például van egy TÉNÉ (teljes értékű növényi étrend) opció és a Fine Dining is tartalmaz egy Gourmet Vegetáriánus fogást, ami néha vegán, néha nem. Ami számomra itt is elég negatív tapasztalat volt, az az édesítőszerek felfedezése az ételekben – akár csicseripörköltről, akár főzelékekről volt szó. Árakat tekintve kategóriánként változnak a paraméterek fogásonként 1 300 és 2 000 forint közötti sávban.

A fenti felsorolás – ahogy az a leírásból is kiderül – saját tapasztalatok alapján készült és biztos vagyok benne, hogy egyéb szolgáltatók is kínálnak vegán ebédrendelési opciókat. Mindenképpen azon leszek, hogy bővítsem a listát és nagyon bízom benne, hogy a lehetőségeink száma egyre csak nőni fog, ahogy a vállalkozások felismerik a vegán életmód követőinek igényeit. Hiszen mi már tudjuk, hogy nem igényel hatalmas pálfordulatot egy-két vegán fogás menübe illesztése – már csak idő kérdése, és az éttermek is rájönnek erre… 🙂

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close