Magyaros tofurántotta, a tökéletes vegán villásreggeli

Hétvége és villásreggeli? Jöhet! Nincs is jobb érzés, mint vasárnap reggel a konyhából bekúszva megérezni a pirított hagyma, a paprika és fűszerek illatát. Hiába is tagadnánk, nosztalgikus egy hangulat ez! Egy kiadós alvás után tudjuk, hogy nem sietünk sehová, ráadásul hamarosan elkészül a meleg reggeli, szóval nem is indulhatna jobban a nap. 

A tojásrántotta nemcsak a szállodák, de a háztartások kedvenc reggeli fogása is és miért is kellene lemondani róla növényi étrend mellett?

Vegánként tudjuk, hogy a tofunak ezer arca van és rengeteg receptben nyújt számunkra gasztronómiai élményt megfelelően fűszerezve és elkészítve. De hogy rántotta is készülhet belőle? Naná! Mutatjuk, hogy hogyan!

Hozzávalók:

  • 1.5  ek bármilyen olaj
  • 1 közepes lila vagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db koktélparadicsom
  • 0.5  kápia paprika
  • 1 csomag Just Veg! füstölt tofu 
  • 1 púpos kk kurkuma
  • kb. 0.5 kk fekete só

  1. Az apró kockákra vágott hagymát elkezdjük pirítani az olajon, és amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 2-3 percig együtt pirítjuk őket folyamatos kevergetés mellett, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
  2. A szintén apróra kockázott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk a hagymákhoz és ezekkel tovább pirítjuk a keveréket.
  3. A tofut darabosra morzsoljuk és a keverékhez adjuk. Ez lesz a rántottánk “tojás” eleme, így igyekezzünk rántotta méretűre morzsolni. Túl apróra nem ajánlott, mert akkor egy szárazabb, dara jellegű állagot kapunk, így nyugodtan hagyjunk meg benne nagyobb darabokat. Tovább pirítjuk a keveréket 5 percig.
  4. Most jöhet a fűszerezés. Hozzáadjuk a kurkumát és a fekete sót, majd alaposan átforgatjuk ezt a tofus-zöldséges mixet, hogy jusson belőlük mindenhova. Kóstolás után fekete sóval még ízesíthetjük a rántottát, arra azonban figyeljünk, hogy hagyományos sóval már ne fűszerezzük, hiszen a fekete só önmagában is elég intenzív.

Az elkészült “rántottát” megszórhatjuk fűszerpaprikával vagy aprított petrezselyemmel is és friss kenyérrel, zöldségekkel fogyasztva tényleg egy kiadós reggeliben lehet részünk. Próbáljátok ki ezt a egyszerű vegán reggeli receptet és szavazzuk meg a tofu rántottát a hétvégék királyának!

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close