Avokádókrém

Ahogy azt a vegán tzatziki receptnél is írtam, van egy aranyhármasom, ha vendégváró falatokról vagy villámgyors vacsoráról van szó. Ennek második tagját hoztam el most nektek, ami nem más mint az avokádókrém vagy, ahogy nemzetközileg ismerik, a guacamole. 

A tzatzikihez hasonlóan ezt is percek alatt el lehet készíteni és tényleg nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne rajongott volna érte. Ami pedig engem illet, nehezen tudnék elképzelni színesebb és ízgazdagabb konyhát, mint a mexikói, így nem véletlen, hogy ezt a receptet beépítettem a repertoáromba.

Ehhez a recepthez sem lesz szükséged sok mindenre, és hatalmas tehetséget sem igényel a konyhában – ellenben rá lehet függni rendesen. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb méretű, érett avokádó 

(Avokádónál elég nehéz megtalálni a tökéletest, ezért általában arra szoktam figyelni, hogy már puha tapintása legyen a gyümölcsnek viszont még ne tudjam benyomni az ujjammal teljesen)

  • fél lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor korianderzöld
  • só, bors ízlés szerint
  1. Az avokádót félbe vágom és a mag eltávolítása után kikanalazom a húsát egy késes aprítóba.
  2. A lime levét közvetlenül az avokádóra locsolom, amit a fokhagyma követ. Mivel ennek a krémnek valóban krémes állaga lesz, ezért szerencsésebb kisebb darabokban hozzáadni a fokhagymát az avokádóhoz.
  3. Még azelőtt sózzuk és borsozzuk, hogy elindítanánk a gépet, így a pürésedéssel egy időben a só és bors is pillanatok alatt eloszlik majd a krémben.
  4. A korianderzöldet felaprítjuk, majd belekeverjük a már elkészült avokádókrémbe.

Ezzel a recepttel kapunk egy alapkrémet, ami önmagában is nagyon ízletes, viszont bátran gazdagíthatjuk aprított friss paradicsommal is. 

Pirítósra kenve is isteni, de nachossal vagy tortillával tálalva pedig nagyszerű mártogatóssá válik.

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close