A fantaszikus arab tabbouleh

Könnyű, citrusos kuszkusz salátának is nevezhetnénk ezt az ételt, hiszen pontosan erről van szó, de arab barátaink gasztronómiájában igazán előkelő helyen szerepel ez a számukra tradicionálisnak mondható fogás. 

Előszeretettel mutatunk be olyan ételeket, amelyek eredendően is vegán fogások, hiszen a növényi táplálkozásban mindig üdítő jelenség, ha semmit nem kell helyettesíteni egy receptben. A tabboulehban pontosan egy ilyen salátát köszönthetünk, ami zöldségekben gazdag, könnyű, mégis laktató étkezést nyújt számunkra, nyáron pedig különösen tökéletes választás lehet akár grillezésről, akár gyors irodai ebédről van szó.

Hozzávalók:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró víz
  • 1 kígyóuborka
  • 2 nagy csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy lilahagyma
  • 300 gr koktélparadicsom
  • 2 citrom leve 
  • 4 ek olívaolaj

  1. A kuszkuszt egy salátás tálba szórjuk és ráöntjük a forró vizet, majd állni hagyjuk körülbelül 15 percig.
  2. Amíg a kuszkusz pihen, a kígyóuborkát, a paradicsomokat, a fokhagymát és a lilahagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
  3. A megpuhult kuszkuszt elővesszük és hozzáadjuk a felaprított hozzávalókat. 
  4. A citromlével és az olívaolajjal meglocsoljuk a salátát, megsózzuk a keveréket és alaposan átforgatjuk, hogy az ízek egyenletesen keveredjenek.

Nyári hőségben, amikor semmi másra nem tudunk gondolni, csak a hűsölésre, ez a fogás mindenképpen kerüljön fel az asztalra! Növényi összetevőinek köszönhetően vegán étrendbe is egyszerűen beilleszthető akár főételként, akár köretként, úgyhogy színeket és ízeket a tányérra!

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close