5 híresség, akikről nem is gondolnád, de vegán étrendet követnek – folytatás

A veganizmus mogalmára már évekkel korábban felfigyeltünk, de egyre inkább fókuszba kerül a vegán hírességek aktív közreműködésének köszönhetően. Az etikai és környezettani érvek gyarapodásával az emberek életkörülményeiktől függetlenül is egyre gyakrabban választják a teljesen növényi alapú étrendet, erősítve a mozgalom terjedését világszerte.

vegan pokember
Joaquin Phoenix is vegán

1.   Sadie Sink

A hazánkban is népszerű Stranger Things sztárja Woody Harrelson hatására próbálta ki a vegán étrendet, majd felismerte, hogy ez egy teljesen fenntartható életmód lehet. Sink 5 évvel ezelőtt, az Üvegpalota című film forgatásakor találkozott a veganizmus terén már veteránnak számító Harrelsonnal és a színész családjával töltött idő hatott rá inspirálóan az életmódváltás kapcsán.

“Ő nagyon elkötelezett a vegán életformát illetően és mivel az egész családja is vegán, a velük töltött idő alatt megtanultam, hogy ez egy teljesen kivitelezhető dolog és nem is olyan nehéz, mint amilyennek az ember gondolná.”

2018-ban 26 milliós követőtáborának mutatta be social media felületein egy indianai tejüzem szörnyűségeit, kifejtve undorodását a látottakkal kapcsolatban, majd megkérdezte hogyan nézheti ezt végig bárki és mondhatja azt, hogy nem érdekli a dolog.

A Harrelsonnal történt találkozást megelőzően Sadie már eleve vegetáriánus étrendet követett, de felfedezve a tojás- és tejipar kegyetlenségeit, meghozta a döntést és minden állati eredetű terméket kivezetett az étrendjéből.

2.   Will.i.am

A Black Eyed Peas frontembere 2018-ban választotta a vegán életmódot, hogy visszavegye az irányítást az egészsége felett és, hogy koleszterinszintje, valamint vérnyomása újra normális szintre csökkenjen.

“A The Voice decemberi forgatása után hazamentem, vegán lettem, biciklivel jártam dolgozni és lefogytam 7 kilót.”- mondta.

Azóta a rapper a vegán étrend aktív szószólója és rendszeresen megnyilvánul az állatok megölésének etikai kérdéseiről, de akár az élelmiszeripari korrupcióról is.

Will.i.am még egy videót is megosztott Instagram csatornáján, amelyben rávilágít a növényi étrend fontosságára az önsegítés és öngyógyítás területén.

3. Jessica Chastain

A vörös hajú bombázó már több mint 15 éve él vegán életmód szerint, még ha nem is nagyon ad hangot ennek vagy hirdeti ezt.

A színésznő már egészen a kezdetektől növényi alapú étrendet követ, annak érdekében, hogy egészségesebb életet éljen de hatással voltak rá a környezet- és állatvédelmi tényezők is.

Befektetőként érdekelt a Beyond Meat márkában és még az édesanyjának is vásárolt egy food truckot, hogy vegán séfként az álmának élhessen. Ez aztán elkötelezettség a javából!

“Hirtelen sokkal több energiám lett, mint valaha.” – nyilatkozta a W Magazine-nak, amikor a vegán életmódra történő áttérésről kérdezték.

4. Jenna Dewan

A táncos és színész Jenna Dewan 2013-ban vált vegánná, miután 22 éven keresztül vegetáriánus volt.

“Amikor 10 vagy 11 éves voltam láttam egy műsort a vágóhidakról. Csak arra emlékszem, hogy teljesen ledöbbentem, traumatizált. Másnap kijelentettem, hogy soha többé nem eszem húst és nem is ettem – hát így kezdődött.” – nyilatkozta az LA Timesnak. “Ahogy idősebb lettem és egyre többet megtudtam a világról, megértettem, hogy milyen szenvedéseken mennek keresztül az ipari állattenyésztés hatására az állatok.”

5. Tobey Maguire

A Spiderman filmek sztárja 1992 óta vegetáriánus, 2009 óta pedig vegán étrendet követ.

“Soha nem vágytam rá, hogy húst egyek. Ami azt illeti, már amikor gyerek voltam is igazán nehézséget okozott a húsevés.”- mondta a színész a Parade-nak.

A Nagy Gatsby forgatása közben még egy bérautót is visszaküldetett, mert bőr ülései voltak, és helyette egy “kegyetlenségmentes” belterűt hozatott magának.

Natalie Portmannel 2008-ban dolgoztak együtt a Testvérek című film forgatásakor, ahol a színésznő elmondása szerint olyan inspirálóan hatott rá Maguire, hogy maga is áttért a vegán életmódra.

@VegStyle az Instán
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Press ESC to close